Γιατί ένας Μάγος είναι πιο δημοφιλής από την Μπιγιονσέ

Εικόνα
Beyonce Vectors by Vecteezy Όταν η Μπιγιονσέ λικνίζεται, όλοι μας νιώθουμε ότι η ζωή είναι ωραία, χαλαρή και γεμάτη κέφι! Σίγουρα "ανεβαστικό"! Όταν ο μάγος Χουντίνι δραπετεύει μέσα από αλυσίδες που τον έχουν δέσει "πατόκορφα", νιώθουμε την ανακούφιση που συνδέεται με την "απόδραση" από τα προβλήματα και έννοιες που μας "πνίγουν"! Απλά απελευθερωτικό! Όταν ο μάγος Κόπερφιλντ αιωρείται και πετάει, νιώθουμε την γαλήνη της ξέγνοιαστης και ανεμπόδιστης μετακίνησης! Αναμφισβήτητα λυτρωτικό! Όταν ο μάγος Ντάιναμο μετατρέπει απλά λευκά χαρτιά σε χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας, νιώθουμε την δύναμη της δημιουργίας πλούτου και ευμάρειας δίχως κόπο! Σίγουρα ονειρεμένο! Όταν ο μένταλιστ Ντέρρεν Μπράουν διαβάζει και επηρεάζει την σκέψη μας, νιώθουμε  Γι΄ αυτό η Μπιγιονσέ μας "ανεβάζει" και εξιτάρει αλλά ο Χουντίνι, ο Κόπερφιλντ, ο Ντάιναμο και Ντέρρεν Μπράουν μας "στέλνουν σε άλλο επίπεδο" μαγεύοντας μας, εμπνέοντας μας και εκλπηρώνοντας τις

Τι σημαίνει "Ταχυδακτυλουργός";


Η λέξη Ταχυδακτυλουργός περιέχει τρία συνθετικά και στην ουσία, όπως ο χειρουργός κάνει την δουλειά του με τα χέρια του, έτσι και η λέξη "ταχυδακτυλουργός" σημαίνει ότι κάποιος κάνει την δουλειά του με τα γρήγορα δάκτυλά του!

Κι΄ όμως, αυτό απέχει τόσο πολύ από την αλήθεια, δηλαδή από το πώς τελικά ο τυπικός ταχυδακτυλουργός κάνει τα "θαύματά του"... 

Σίγουρα, η εξάσκηση στα δάκτυλα, τις παλάμες και τα χέρια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μαγικές επιδείξεις που έχουν να κάνουν με τράπουλα, κέρματα, σχοινιά κλπ αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι τα γρήγορα δάκτυλα αλλά τα επιδέξια χέρια σε συνδυασμό με την στόχευση της προσοχής του θεατή που επιτυγχάνουν το επιθυμητό "θαύμα". Κάποιες φορές, τα δάκτυλα πρέπει να κινούνται αργά! Κάποιες άλλες φορές, τα δάκτυλα δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα!

Γι' αυτό στο παιδικό πάρτι σας, εάν προσλάβετε ταχυδακτυλουργό, τότε καλύτερα να αναμένετε έναν καλλιτέχνη που περισσότερο θα σας μαγεύσει παρά θα κινεί τα δάκτυλά του γρήγορα!

Εξ ου και ο όρος "Μάγος" ο οποίος τελικά ταιριάζει περισσότερο με τον ρόλο και τον χαρακτήρα του ταχυδακτυλουργού. Εξάλλου, οι περισσότερες μαγικές επιδείξεις μοιάζουν με μικρά "θαύματα", άρα και η λέξη "μάγος" ταιριάζει περισσότερο στο να χαρακτηρίσει τον γνωστό σε όλους μας ως "ταχυδακτυλουργό".


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί ένας Μάγος - Ταχυδακτυλουργός θα σας κάνει να αναρρωτηθείτε για ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω σας

Γιατί να επιλέξω Μάγο - Ταχυδακτυλουργό για το πάρτι του παιδιού μου (π.χ. γενέθλια);

Γιατί ένας Μάγος είναι πιο δημοφιλής από την Μπιγιονσέ